Scuba Dive Koh Lipe with DJL Diving

We're Open and Ready to Dive!

Selamat Datang ke Davy Jones Locker Dive Resort, Koh Lipe

DJL Diving adalah 5-bintang PADI Scuba Diving Resort yang terletak di pantai Pattaya di pulau tropika Koh Lipe, pantai barat Thailand. Ia mula ditubuhkan pada tahun 1995.

 

DJL Diving mempunyai reputasi yang sangat cemerlang dalam mengendalikan kursus menyelam organisasi PADI, dikendalikan dalam kumpulan yang kecil dan pada harga yang kompetitif.

 

Tenaga pengajar yang berpengalaman di DJL Diving boleh mengajar dalam pelbagai bahasa. DJL menawarkan “penginapan percuma” di bilik hostel kami untuk semua tetamu yang mengambil kursus PADI.

 

Terdapat juga bilik-bilik hotel mewah boleh didapati dengan harga diskaun bagi penyelam yang ingin privasi.

 

Davy Jones Locker juga menjalankan Dive Internships bagi mereka yang ingin mencari kerjaya baru dalam industri menyelam.

Kursus menyelam PADI, Koh Lipe

Sila pilih kursus menyelam PADI anda…

 

Discover Scuba Diving – 1⁄2 hari, 1 Beach Dive – 2,500 THB (atau 3,500 THB untuk 2 dives)

 

PADI Open Water – 4 hari, 2 Beach Dives, 2 Boat Dives – 14,000 THB. TERMASUK penginapan percuma selama 4 malam di bilik hostel kami.

 

PADI Advanced Open Water – 2 hari, 5 Boat Dives – 11,000 THB. TERMASUK penginapan percuma selama 2 malam di bilik hostel kami.

 

PADI Recue Diver & EFR – EFR 1 hari, Rescue Diver 2-3 hari – 17,000 THB. TERMASUK penginapan percuma selama 3 malam di bilik hostel kami.

 

PADI Divemaster – 4 minggu, Unlimited Diving – 37,000 THB (termasuk divemaster pek) Tidak termasuk bilik penginapan tetapi boleh diatur jika perlu.

 

PADI Divemaster Internship – 4-8 minggu, bergantung pada lessen anda yang sedia ada, Unlimited Diving Termasuk penginapan percuma selama 4-8 minggu PADI Instructor boleh dibuat di PADI 5-Star IDC dive resort kami di Koh Tao. Klik disini untuk butiran selanjutnya.

Fun Diving Koh Lipe

Fun diving boleh didapati menyelam dari bot untuk tetamu yang sudah mempunyai kelayakan lesen menyelam. PADI Divemaster, semua kelengkapan alat menyelam dan hidangan ringan termasuk di dalam harga kami.

 

Day Trip

   1 Beach Dive – 1,500 THB

   2 Boat Dives – 2,800 THB

   1 Beach & 2 Boat Dives – 3,500 THB

   Single Night or Wreck Dive – 2,000 THB

 

Pakej Menyelam

   2 hari – 4 Boat Dives – 5,600 THB

(termasuk bilik penginapan untuk 2 malam)

   2-3 hari – 6 Boat Dives – 7,300 THB

(termasuk bilik penginapan untuk 3 malam)

  4-5 hari – 10 Boat Dives – 11,800 THB

(termasuk bilik penginapan untuk 4 malam)

   1 minggu – 14 Boat Dives – 16,300 THB

(termasuk bilik penginapan untuk 5 malam)

 

Penginapan percuma untuk pakej menyelam adalah di hostel kami. Kami juga menyediakan bilik hotel dengan harga diskaun untuk tetamu yang menyelam. Bilik hostel kami boleh didapati pada harga 300 THB semalam untuk tetamu yang membuat dive trip.Semua tetamu yang menyelam dikehendaki menunjukkan lesen kelayan menyelam sebelum menyelam bersama Davy Jones Locker.

Bilik Penginapan, Pantai Pattaya

Davy Jones Locker Resort terletak di kawasan yang sunyi di hujung pantai Pattaya di Koh Lipe. DJL Resort mempunyai pelbagai jenis bilik penginapan dari bilik hostel ke bilik mewah. Kami juga boleh menyediakan bilik penginapan sama ada anda menyelam atau tidak. Semua bilik penginapan kami terdapat dengan harga diskaun untuk tetamu yang mengambil kursus menyelam dan percuma jika menginap di bilik hostel.

 

High Season: 15th Nov – 14th Dec

Peak Season: 15th Dec – 28th Feb

High Season: 1st Mar – 30th Apr

Low Season: 1st May – 14th Nov

 

8 Bed Mixed Dormitory

   - Large bunk beds

   - Air-conditioning

   - Security lockers

   - Shared bathroom with hot shower

   - Free wifi

   - Beach location

 

Harga untuk tetamu yang menyelam:

   - Percuma untuk kursus menyelam PADI

   - 300 THB semalam untuk Fun Divers

 

Harga untuk tetamu biasa:

   - PEAK: 500 THB semalam

   - HIGH: 400 THB semalam

   - LOW: 300 THB semalam

 

Bilik hostel boleh ditempah secara online di; www.kohlipebackpackers.com

 

 

Standard Double Hotel Room

    - 1 Double bed

   - Electric Wall Fan

   - Private Bathroom with hot shower

   - Free wifi

   - Satellite TV & DVD player

   - Beach Location

 

Harga untuk tetamu yang menyelam:

   - 1,000 THB semalam untuk kursus menyelam PADI

   - 1,500 THB semalam untuk Fun Divers

 

Harga untuk tetamu biasa:

    - PEAK: 2,000 THB semalam

   - HIGH: 1,500 THB semalam

   - LOW: 1,000 THB semalam

 

 

Deluxe Double Hotel Room

   - 1 Double Bed

   - Air-conditioning

   - Electric fan

   - Private Bathroom with hot shower

   - Free wifi

   - Satellite TV & DVD Player

   - Beach Location

 

Harga untuk tetamu yang menyelam:

   - 2,500 THB semalam untuk kursus menyelam

   - PADI 3,000 THB semalam untuk Fun Divers

 

Harga untuk tetamu biasa:

   - PEAK: 3,500 THB semalam

   - HIGH: 3,000 THB semalam

   - LOW: 2,500 THB semalam

 

 

 

Square
Square
Square
Square

Koh Lipe terkenal dengan aktiviti menyelam , snorkeling, pantai yang cantik dan mempunyai suasana yang aman untuk bersantai.

 

Koh Lipe adalah pulau tropika yang kecil di laut Andaman yang terletak di sebelah barat daya Thailand berdekatan dengan sempadan Malaysia. Ia terletak di daerah Satun, berdekatan dengan pulau Langkawi (Malaysia) dan sejauh 38 batu dari darat Thailand. Koh Lipe adalah sebahagian dari Taman Negara Marin Tarutao, sebahagian besar lebih dari 70 pulau, dan sebahagian kecil dari pulau Butang atau Adang Archipelago.

 

Davy Jones Locker Diving terletak disebelah barat pantai Pattaya, bersebelahan Sita Beach Resort. Pantai Pattaya adalah pantai utama yang terlidung pasir yang putih, air laut yang jernih dan bagus untuk aktiviti snorkeling yang berdekatan dengan pantai. Selain itu, terdapat beberapa bar dan restoran di pantai dan di lorong Walking. Pada musim tinggi, anda akan sampai di pantai Pattaya di Koh Lipe.

 

Sesetengah pelacong memasuki Thailand melalui penerbangan ke Bangkok. Dari Bangkok terdapat pelbagai alternatif ke Koh Lipe. Anda juga boleh terbang ke Langkawi di Malaysia dan dapatkan feri dimana memakan masa sejam sahaja. Penerbangan ke Malaysia adalah murah dan tidak memerlukan visa di Malaysia. Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Langkawi terdapat setiap hari.

 

Dari Bangkok; Cara yang paling cepat adalah mengambil penerbangan ke Hat Yai. Terdapat 3 atau 4 syarikat pernerbangan yang terbang ke Hat Yai. Thai Airways mempunyai banyak penerbangan harian dan harga tiket dalam 5,500 THB untuk pulang balik dari Bangkok. Nok Air, Thai Air Asia dan Orient Thai juga terbang ke Hat Yai dari Bangkok.

 

Dari Kuala Lumpur; Kebanyakan orang terbang dari Kuala Lumpur ke Langkawi. Firefly, Malaysian Airlines dan Air Asia terbang melalui laluan ini. Harga tiket pernebangan pulang balik boleh didapati semurah 3,000 THB melalui Air Asia jika ditempah terlebih dahulu. Feri dari Langkawi memakan masa sejam setengah ke Koh Lipe. Terdapat imigresen Thailand di Koh Lipe. Visa selama dua minggu diberikan setelah tiba melalui jalan laut dan visa selama 28 hari hanya diberikan melalui jalan udara.

 

Tiada teksi ke jeti Pak Bara dari lapangan terbang buat masa sekarang. Perkara terbaik adalah mengambil bas mini dari lapangan terbang ke stesen keretapi di Hat Yai dimana bas mini ke Pak Bara akan pergi. Kos tidak melebihi 80 THB seorang.

 

Keretapi

Square

Koh Lipe

Square
Square
Square